Update nav persconferentie 21 april en uitwerking KNHB

28-4 Nieuws
Beste hockeyers, trainers, coaches, vrijwilligers en ouders,

Ongetwijfeld hebben jullie de persconferentie en/of de uitkomsten daarvan vernomen. Ook de KNHB heeft deze nieuwe richtlijnen vertaald voor de hockeysport met als belangrijkste punten (zie link voor meer details):
- De competitie zal niet meer worden hervat en is direct beƫindigd
- Begeleide trainingen voor kinderen t/m 12 jaar (t/m D-lijn) mogen worden hervat
- Begeleide trainingen voor jeugd t/m 18 jaar (C t/m A-lijn) mogen worden hervat mits 1,5 meter afstand
- Activiteiten op en rond het Clubhuis zijn niet toegestaan

We stemmen deze week af met de gemeente. Zij dienen de velden weer vrij te geven om trainingen mogen te hervatten.

Per team zal dan bekeken worden per wanneer de training hervat zal worden. Dit zal via de coaches/trainers gecommuniceerd worden. Mocht een trainer geen training kunnen geven dan gaan we vervanging zoeken om alsnog zsm de jeugd training te kunnen bieden.

Verder is het van belang dat de aanvullende regels die nog gecommuniceerd zullen worden ook nauwgezet opgevolgd worden. Denk hierbij aan:
- Kinderen overdragen aan de poort
- Geen ouders langs de lijn
- Trainers houden 1,5 meter afstand van elkaar en bij C t/m A-jeugd ook de spelers.

Ook moeten we nogmaals benadrukken dat het nog steeds NIET is toegestaan om buiten de begeleide trainingen het hockeyveld te gebruiken om een balletje te slaan. Er worden weer vaker kinderen op de velden gespot. Hierbij doen we een beroep op alle ouders om dit door geven aan de jeugd.

Hoewel het enorm spijtig is dat de competitie niet hervat zal worden en de senioren nog altijd niet kunnen hockeyen zijn we blij met de kleine versoepeling van de maatregelen. 
Toch blijft het voor onze leden uit Belgiƫ nog moeilijk/onmogelijk om de jeugd te laten trainen ivm de gesloten grenzen. We hopen dat dit snel zal verbeteren.

Tot slot wensen we iedereen bovenal een goede gezondheid toe en kijken we uit naar de volgende stappen in dit nieuwe normaal. Tot snel!

Met sportieve groet,
Namens het bestuur van HCC
Rens, Wietse, Yvonne en Ron

Update 28 april 2020, 14:00uur
 
28-4-2020 Nieuws