Update en nieuwe maatregelen per 14 oktober 2020

16-10 Nieuws

Beste hockeyers, trainers, coaches, vrijwilligers en ouders,

 

Afgelopen dinsdag zijn de nieuwe maatregelen aangekondigd. Helaas zullen we opnieuw een stap terug moeten zetten om de verspreiding van het coronavirus af te remmen.

 

Gisteren heeft de KNHB en NOC*NSF de nodige richtlijnen van de overheid door vertaald voor alle hockeyclubs en inmiddels is ook de noodverordening van veiligheidsregio Brabant-Zuidoost beschikbaar. Wij zullen dit verder vertalen naar onze situatie en waar nodig ons protocol aanpassen.

 

De belangrijkste (nieuwe) richtlijnen/maatregelen zijn de volgende:

- Ons clubhuis is per 29 september gesloten en vanaf 14 oktober ook de kleedruimten

- De competitie is stopgezet, KNHB streeft ernaar later deze wedstrijden in te halen

- Reguliere trainingen voor teams met spelers van 18 jaar of ouder kunnen niet in normale vorm doorgaan

- Er mogen geen bezoekers komen kijken naar trainingen/wedstrijden.

- Iedereen die niet via Lisa is aangemeld als speler of trainer/coach dient zijn/haar bezoek telkens te registreren via www.hccranendonck.nl/registratie.

 

Onze HCC-klus-doe-dag van zaterdag 17 oktober gaat niet door. We zoeken een andere datum om dit in aangepaste vorm te kunnen organiseren conform de nieuwe regels.

 

Gelukkig zijn er ook nog diverse mogelijkheden om te kunnen blijven hockeyen in deze bizarre tijd:

- Trainingen voor jeugdteams met deelnemers tot/met 17 jaar gaan door conform de reeds bestaande regels

- Trainingen voor senioren en teams met 1 of meer spelers van 18 of ouder kunnen doorgaan in aangepaste vorm: groepjes van max 4 personen per kwart veld, absoluut geen vermenging, vóóraf aanmelden. De trainers krijgen nog nadere instructie. Alleen mogelijk indien iedereen zich zeer strikt aan de afspraken houdt!

- Voor jeugdteams (jonger dan 18) gaan we vanaf zaterdag 31 oktober intern wedstrijdjes organiseren.

 

In de vorige update informeerden we jullie ook over de zaalcompetitie. Inmiddels hebben we afstemming gehad met de gemeente en de KNHB en zij we definitief aangemeld voor de zaalcompetitie. Uiteraard blijft de komende periode onzeker maar als de zaalcompetitie door kan gaan en de KNHB kan ons ook indelen dan doen we dus mee.

 

Op de achtergrond zijn we ook gestart met de voorbereidingen voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) welke we dit jaar (onder voorbehoud) op donderdag 12 november willen houden. We verwachten dat deze niet in de gebruikelijke opzet in ons clubhuis kan plaatsvinden en verkennen de mogelijkheden om dit online te organiseren.

 

Zoals eerder gecommuniceerd zijn we nog altijd (dringend) op zoek naar uitbreiding van ons bestuur in de vorm van een penningmeester. Ook uitbreiding in de vorm van een algemeen bestuurslid is meer dan gewenst. Ben jij of ken jij iemand die een van deze rollen op zich zou willen nemen? Of wil je weten wat zo’n bestuursfunctie inhoud? Mail dan naar [email protected] met vermelding van je naam en telefoonnummer en we nemen z.s.m. contact met je op.

 

Heb je nog vragen, ideeën of feedback? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected].

 

 

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van HCC

Wietse, Rens, Yvonne en Ron

 

Update 15 oktober 2020, 23:30uur

 

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

 

 
16-10-2021 Nieuws