Algemeen

Hockeyclub Cranendonck is opgericht op 14 maart 1977 door een groep enthousiaste hockeyliefhebbers. Door middel van een notariële akte zijn op 6 juli 1978 statuten bekrachtigd; deze statuten zijn tijdens de voorgaande algemene ledenvergadering vastgesteld.

Onze vereniging telt momenteel rond de 350 leden. De club is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). In 2014 heeft de club de
KNHB Bestuurderstrofee gewonnen! De goede balans tussen de hockeysport én het spelen van een maatschappelijke rol in de Cranendonckse gemeenschap heeft bij de jury de doorslag gegeven! Vele vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in voor de vereniging. Hierdoor is het mogelijk zowel de "gewone" hockeyactiviteiten als ook verschillende nevenactiviteiten goed te organiseren.

Er wordt in competitieverband gespeeld door jeugd en senioren in de door de KNHB georganiseerde reguliere veldhockeycompetitie en een (donderdag) avondcompetitie voor senioren. In de winterperiode (dec, jan, febr) nemen de elftallen deel aan de KNHB zaalhockeycompetitie.

We bieden hockey voor álle leeftijdsgroepen! Zo bieden we een Funkey trainingsprogramma voor onze allerjongsten (4/5 jaar) en is er de Hockeyschool voor de echte startende hockeyers (5/6 jaar). 

Sportieve ambitie
Naast plezier hebben we als club ook zeker sportieve ambities. Dit betekent dat we er naar streven om onze selectieteams (vanaf C-lijn) minimaal te laten spelen in de 2e klasse KNHB. Hierdoor is HCC ook een geschikte club voor jonge talenten.

Velden
Sinds september 2014 beschikken we over twee zandingestrooide kunstgrasvelden. Momenteel wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden om het eerste veld te vervangen. 

 

Club met een missie
We zijn een club die de balans tussen plezier, prestatie en organisatie centraal stelt. Wij richten ons op alle kernen in Cranendonck en hebben leden tussen 5 en 85 jaar die sportieve prestaties en sociale clubbinding belangrijk vinden. Leden zijn trots om lid te zijn van HCC en leden en ouders komen graag op een aantrekkelijk locatie waar het prettig toeven is en bruist van de activiteiten. Dit versterkt de onderlinge binding. HCC biedt leden een verantwoorde opleiding, zowel technisch, tactisch, sportief, respectvol als sociaal. HCC is een betrouwbare partner voor gemeente, sponsoren en andere belanghebbenden.  

Hockeyclub Cranendonck bruist
Met alle leden, ouders, enthousiaste vrijwilligers en vele sponsoren die de club een warm hart toedragen, gaan we aan de slag om onze accommodatie nog verder te verfraaien! Tot ziens op de club!

Antipest protocol
Bij HCC houden we het leuk, pesten doen we niet! En daarom hebben we het anti-pest-protocol.

Clubhuis hockeyclub Cranendonck
Sportpark de Romrijten, Philipsweg in Maarheeze
Postbus 2657, 6026 ZH Maarheeze
Telefoon: 0495-593464    
Website: www.hccranendonck.nl
Twitter: @hccranendonck

Informatie voor jeugdleden en hun ouders/verzorgers
1. KLEDING 
Het officiële tenue van onze hockeyclub is verplicht voor alle spelende leden. Dat betreft: 
Hockeyrokje- of broek donkerblauw
Hockeypoloshirt of sweater geel
Clublogo wordt gedrukt op de bij Verest Sport Budel te kopen clubshirts. Het officiële Kraanvogel logo mag alleen door onze hoofdsponsor Verest Sport op de kleding gedrukt worden. We hebben Verest Sport patent gegeven om als enige dit logo te mogen drukken. Het is door de KNHB verplicht gesteld om clubkleding te dragen met het officiële Kraanvogel logo.
Hockeykousen donkerblauw met gele boord
Scheenbeschermers zijn verplicht
Hockeyschoenen geschikt voor kunstgras, dus geen metalen noppen
Gebitsbeschermer is verplicht! Evt. in overleg met uw tandarts (sommige verzekeringen vergoeden dit zelfs)
Keeperuitrusting wordt in bruikleen gegeven door de vereniging 

De clubkleding is verkrijgbaar bij Verest Sport, Marktstraat 12a in Budel. Hier kunt u onze clubkleding tegen gereduceerde prijzen kopen omdat Verest Sport sponsor is van onze club. Ieder nieuw jongste jeugd lid krijgt (bij eerste keer lid worden) via de ledenadministratie een persoonlijke kortingsbon ter waarde van € 20 om te besteden bij Verest Sport in Budel.

In de winter is het toegestaan een blauwe maillot te dragen. Andere warme kleding dient onder het officiële tenue gedragen te worden. 


Het voorzien van kleding met bedrijf- of sponsorlogo’s is alleen toegestaan indien het een officiële, met de club vastgelegde sponsovereenkomst betreft. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan om, buiten sponsorcommissie en bestuur om, zelf op zoek te gaan naar eigen (kleding) sponsoren.

 
2. TRAININGEN
Tijdens de trainingen wordt gemakkelijk zittende sportkleding gedragen. Vanzelfsprekend zijn sportschoenen en een stick noodzakelijk. De trainingen zijn verplicht en gaan bij alle weersomstandigheden door! Bij slecht weer wordt er tijdens de training gebruik gemaakt van het paviljoen. Bij ziekte en verhindering dient uw kind bij de trainer afgemeld worden! De trainingstijden en telefoonnummers van trainers vindt u op de website, zoals ook de weken waarin geen trainingen worden gegeven i.v.m. vakantie. 
 
3. VERVOER
Ouders/verzorgers dienen per toerbeurt voor het teamvervoer naar uitwedstrijden te zorgen. Daarvoor wordt aan het begin van het seizoen een schema gemaakt. Mocht u op een bepaalde datum verhinderd zijn, dan dient u zelf voor vervanging te zorgen. Doet u dit vooral tijdig en laat een team niet zonder vervoer staan. Bij uitwedstrijden vertrekt u vanaf de parkeerplaats van sportpark De Romrijten.
Declaraties: indien gewenst is voor dit vervoer een vaste vergoeding mogelijk. Deze onkostenvergoeding dient u schriftelijk aan te vragen bij de penningmeester voor 1 mei van het lopende seizoen. Daarna volgen geen uitbetalingen meer. 
 
4. VERZEKERING
Onze vereniging heeft een collectieve sportongevallenverzekering afgesloten. Deze aanvullende verzekering geldt uitsluitend indien men niet of niet voldoende zelf verzekerd is. Onder "niet voldoende" wordt ook verstaan de " eigen risicokosten". Aangifte van het ongeval dient binnen 3 x 24 uur op een speciaal formulier te geschieden. De vereniging verstrekt wel op aanvraag het betreffende formulier en alle benodigde info, maar bemoeit zich verder niet met de verzekeringstechnische afwikkeling van ongevallen en de daarbij ontstane kosten e.d. Ouders dienen dus zelf hun schadeclaim te verzorgen. Vernoemde info en formulieren zijn te verkrijgen bij onze penningmeester. 
 
5. HOCKEYSEIZOEN 
Het hockeyseizoen loopt van eind augustus tot ongeveer eind november. Dan volgt de winterstop tot na carnaval.Tijdens de winterstop kan er wel getraind worden. De tweede helft van het seizoen eindigt met de tournooien in de maand mei. 
 
6. VERENIGINGSAVOND 
Elke dinsdagavond vanaf 20.00 uur is het paviljoen geopend. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn, dan kunt u op deze avond altijd bij iemand van het bestuur of een van de commissies terecht. 
 
7. COACHES
Ieder jeugdteam heeft een coach, die wekelijks de kinderen begeleidt. Hij/zij is de eerst aangewezene voor vragen e.d. Uiteraard kunt u te allen tijde een beroep doen op de leden van de jeugdcommissie. Indien uw kind zich af moet melden voor een competitiewedstrijd, moet dit gebeuren bij de coach. Afgelasting van een wedstrijd hoort u ook van deze coach. 
 
8. TEAMSPORT
Behalve lid van hockeyclub Cranendonck, is uw kind nu ook lid van een TEAM. Vanzelfsprekend schept dit ook verplichtingen. Maak uw kind duidelijk dat afzeggingen uitzondering moeten zijn. Laat je team niet in de kou staan! 
 
9. PUBLIEK
Vanwege de sociale functie van deze teamsport bent u, ouder/verzorger, als publiek van harte welkom. Belangstelling voor uw kind en de overige leden van zijn/haar team wordt door onze vereniging bijzonder op prijs gesteld. 
 
10.CONTRIBUTIE/BEEINDIGING LIDMAATSCHAP
De nota voor het nieuwe seizoen ontvangt u voor de zomervakantie en dient voor de start van het seizoen betaald te zijn.
Beëindiging van het lidmaatschap dient uiterlijk 31 mei van het lopende jaar bij de ledenadministratie van de vereniging te gebeuren. Bij te late afmelding bent u contributie plichtig voor het hele volgende seizoen. 
 
12. PUBLICITEIT
Om telkens weer van de nieuwste nieuwtjes op de hoogte te zijn en meer algemene hockeyinformatie te kunnen vinden, heeft u een goede binnenkomer via onze eigen website www.hccranendonck.nl . Elke dinsdagavond komt nieuwe relevante info op de site. Bovendien zult u bij speciale evenementen artikelen kunnen vinden in het huis-aan-huis blad De Grenskoerier of het HAC weekblad.
 

13. ALGEMEEN
- Bij thuiswedstrijden worden de spelers tenminste een half uur voor aanvang van de wedstrijd verwacht.
- De club beschikt over kleedkamers en douches, waarvan gebruik gemaakt kan worden.
- Laat kostbaarheden (kan ook kleding zijn!) zoveel mogelijk thuis. Bij verlies of diefstal is dit voor eigen risico van de speler/speelster.
- Bij uitwedstrijden waarbij de club dezelfde kleur T-shirt draagt als wij, zijn we verplicht een wit T-shirt te dragen!