Introductie

Beste bezoeker, welkom bij hockeyclub Cranendonck!

 

Onze hockeyclub is opgericht op 14 maart 1977 door een groep enthousiaste hockeyliefhebbers. Door middel van een notariële akte zijn op 6 juli 1978 statuten bekrachtigd; deze statuten zijn tijdens de voorgaande algemene ledenvergadering vastgesteld.
Onze vereniging telt rond de 350 leden met leden uit heel de gemeente Cranendonck en ook daaromheen. De club is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).  
De goede balans tussen de hockeysport én het spelen van een maatschappelijke rol in de Cranendonckse gemeenschap heeft bij de jury de doorslag gegeven! Vele vrijwilligers zetten zich vol enthousiasme in voor de vereniging. Hierdoor is het mogelijk zowel de "gewone" hockeyactiviteiten als ook verschillende nevenactiviteiten goed te organiseren.

Er wordt in competitieverband gespeeld door jeugd en senioren in de door de KNHB georganiseerde reguliere veldhockeycompetitie en een (donderdag) avondcompetitie voor senioren. In de winterperiode (dec, jan, febr) nemen de elftallen deel aan de KNHB zaalhockeycompetitie.

We bieden hockey voor álle leeftijdsgroepen! Zo bieden we een Funkey trainingsprogramma voor onze allerjongsten (4/5 jaar) en is er de Hockeyschool voor de echte startende hockeyers (5/6 jaar). 

Sportieve ambitie
Naast plezier hebben we als club ook zeker sportieve ambities. Dit betekent dat we er naar streven om onze selectieteams vanaf de C-lijn bovenaan mee te laten spelen in de 2e klasse KNHB. Hierdoor is HCC ook een geschikte club voor jonge talenten.

 

Velden
Sinds september 2014 beschikken we over twee zandingestrooide kunstgrasvelden. Momenteel wordt gekeken naar de verschillende mogelijkheden om het eerste veld te vervangen. 

 

Club met een missie

We zijn een club die de balans tussen plezier, prestatie en organisatie centraal stelt. Wij richten ons op alle kernen in Cranendonck en hebben leden tussen 5 en 85 jaar die sportieve prestaties en sociale clubbinding belangrijk vinden. Leden zijn trots om lid te zijn van HCC en leden en ouders komen graag op een aantrekkelijk locatie waar het prettig toeven is en bruist van de activiteiten. Dit versterkt de onderlinge binding. HCC biedt leden een verantwoorde opleiding, zowel technisch, tactisch, sportief, respectvol als sociaal. HCC is een betrouwbare partner voor gemeente, sponsoren en andere belanghebbenden.  

Hockeyclub Cranendonck bruist

Met alle leden, ouders, enthousiaste vrijwilligers en vele sponsoren die de club een warm hart toedragen, proberen we hockeyclub Cranendonck steeds verder uit te bouwen. Tot ziens op de club!