Trimhockey

Inleiding
Trimhockey is een vorm van hockey voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die toch op een ontspannen manier de hockeysport willen bedrijven. Het is voornamelijk bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar (veteranenleeftijd) die graag (weer) actief zijn in sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband.
TH team
Het trimhockey bestaat uit vele soorten hockeyers, dames en heren door elkaar. De gewezen wedstrijdhockeyer, de in zijn jeugd gehockeyed hebbenden en de nooit gehockeyed hebbenden.

Van de eerste categorie wordt geduld en begrip gevraagd en aanpassingsvermogen vwb het niveau. Er moet vermeden worden dat het te wild toegaat en dat de minder ervaren hockeyer niet meer aan bod komt.

Dit sociale gedeelte van het mixed hockey, dat o.a. de gelegenheid geeft aan echtparen om gezamenlijk een sport te beoefenen.

Trimhockey bestaat in de eerste plaats uit alleen trainingen, er worden echter regelmatig onderlinge wedstrijden georganiseerd tegen andere clubs in de regio.

Trimhockey filosofie
De filosofie van het trimhockey is het laten spelen van je medespelers en van je tegenstanders. Vooral in wedstrijdverband vergt dit een bepaald sociaal hockey gedrag dat aan iedereen, die aan het trimhockey wil deelnemen, duidelijk gemaakt moet worden.
Het is aan de ervaren trimhockeyers om deze sociale hockeyvaardigheid aan de nieuwe trimleden bij te brengen.

Toernooien
Een paar maal per jaar wordt een wedstrijd georganiseerd tegen een trimhockey team van een club in de buurt en de trimhockey-ers nemen ook af en toe deel aan een trimhockey toernooi. Deelnemen aan wedstrijden en toernooien mag, en is zeker geen verplichting.

Lid worden of proeftraining volgen?
Om het eens uit te proberen mogen er 3 proeftrainingen worden gevolgd op dinsdagavond van 20:45 tot 22:00. Dit is kosteloos. Een hockey stick kan worden geleend van de club. We vragen wel om je even aan te melden als (proef) lid. Dit kan via deze link