Veldhockey

Funkey en hockeyschool

Ook de allerjongste sporters zijn van harte welkom bij hockeyclub Cranendonck. Al vanaf 4-5 jaar (groep 1 basisischool) kunnen kinderen terecht bij HCC. Speciaal voor de allerkleinsten organiseren we ‘Funkey’.

De ‘Funkey’ kids trainen één keer per week op woensdag. Tijdens de ‘Funkey’training maken de kinderen op een speelse manier kennis met bewegen en de beginselen van hockey. Er worden veel tikspelletjes, balvaardigheidsspelletjes en knotshockey gespeeld. De training is gericht op het leren sporten en om te ontdekken hoe leuk het is om buiten te sporten met je vriendjes en vriendinnetjes. Vanaf 6 jaar kun je terecht op de Hockeyschool. Hier leer je meer basisvaardigheden met de stick en een speciale juniorbal. En je wordt voorbereid op het veilig kunnen spelen van wedstrijdjes. Ook de training van de Hockeyschool vindt plaats op woensdag.

Jongste Jeugd

Vanaf 7 jaar kom je in de F. Je gaat dan echt hockeyen en wekelijks wedstrijdjes spelen. Er zijn meisjes en jongensteams en soms ook een team met meisjes en jongens. Op het veld (ongeveer 1/8 veld) staan twee doeltjes aan iedere kant en je speelt 3 tegen 3.

Na de F-jes stroom je door naar de E-zestallen. Je gaat op een 1/4 veld spelen, 6 tegen 6 en met één doel voor elke partij.

Na de E6 volgt de E8. Het veld wordt weer wat groter, je speelt op een 1/2 veld en met 8 speelsters op het veld.

In de jongste jeugd speel je op elke positie, zo leer je zo veel mogelijk. De teams werken in de meeste gevallen niet met een vaste keeper. Bij toerbeurt keept elke speler een keer.

Jeugd
Vanaf 10 jaar speelt de jeugd in elftallen, de zogenaamde D-jeugd. Elftallen spelen op een heel veld, gaan aan de slag met strafcorners en de speeltijd bedraagt twee keer 35 minuten.

De junioren trainen minimaal één keer per week. De selectieteams trainen verplicht twee keer per week en de overige teams hebben de mogelijkheid de tweede training te volgen. Deze tweede training is weliswaar niet verplicht, als je je opgeeft, verwachten we je wel op de twee trainingen.

Bij de elftallen werken we in principe met een vaste keeper. De keepers volgen naast hun teamtraining ook een aparte keeperstraining van gediplomeerde keepertrainers.

Senioren
Vanaf 18 jaar kun je spelen bij de senioren. Er spelen diverse senioren teams op zondag: Dames, Heren en Veteranen. Interesse om bij een van deze teams aan te sluiten? Neem dan even contact op met de aanvoerders/coaches of met iemand van de technische commissie.

Wil jij graag hockeyen en speel je graag competitie? Komt spelen op zondag jou niet zo goed uit? Dan is er een prima alternatief: de avondcompetitie.

Avondcompetitie
Wil jij graag hockeyen en speel je graag competitie? Komt spelen op zondag jou niet zo goed uit? Dan is er een prima alternatief: de avondcompetitie.

Deze wordt op donderdagavonden gespeeld tegen diverse verenigingen in de regio. De teams zijn mixed teams. Interesse om hieraan deel te nemen? Neem dan gerust contact op met iemand van de technische commissie.

Trimhockey
Trimhockey is voor iedereen: met en zonder hockeyervaring! Trimhockey is voor mensen die geen of weinig hockeyervaring hebben en die op een ontspannen manier willen (leren) hockeyen. Maar ook voor de gevorderde hockeyer, die niet vast wil zitten aan wekelijkse training en wedstrijd. 
 
Trimhockey is met name bestemd voor volwassenen vanaf 30 jaar die vaak al één of meerdere gezinsleden hebben die actief zijn in de sport. Deze mensen vinden het vaak leuk om de beginselen van het hockey te leren en zo meer betrokken te raken bij het spel van hun gezinsleden. Daarnaast is het goed voor de conditie en prettig om actief bezig te zijn in teamverband.
 
Tijdens de training, onder leiding van een echte hockeytrainer, wordt gewerkt aan je conditie en de beginselen van de sport. De training wordt afgesloten met een vriendschappelijk partijtje. Ons Trimhockeyteam is een gemixed team (vrouwen en mannen tussen 30 en 60 jaar oud) en ook het niveau is verschillend. 

Omdat naast het sportieve element, gezelligheid voorop staat, kan na de training altijd nog wat worden gedronken. Ook kun je meespelen in de avondcompetitie. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend een keer mee te trainen.

Toernooien
Een paar maal per jaar wordt een wedstrijd georganiseerd tegen een trimhockey team van een club in de buurt en de trimhockey-ers nemen ook af en toe deel aan een trimhockey toernooi. Deelnemen aan wedstrijden en toernooien mag, en is zeker geen verplichting.

Lid worden of proeftraining volgen?
Om het eens uit te proberen mogen er 3 proeftrainingen worden gevolgd op dinsdagavond van 20:45 tot 22:00. Dit is kosteloos. Een hockey stick kan worden geleend van de club. We vragen wel om je even aan te melden als (proef) lid.